Arap turistler Trabzon'u neden tercih ediyor?

Trabzon'da son dönemlerde en fazla Arap ve Körfez ülkelerinden turist geliyor. Kente tatile gelenlere mikrofon uzattık, neden Trabzon'u tercih ettiklerini sorduk.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Doğu Karadeniz'e 2014'ten bu yana yoğun olarak Körfez ülkelerinden turistler geliyor. Yeşil doğası, akarsuları, yaylaları ve gölleri ile Arapların ilgisini çeken Trabzon'a Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den direkt uçuşlar düzenleniyor. Pandemi sonrası oldukça artan turizm hareketliliği haziran ayında başlayıp ekim sonuna doğru bitiyor.

Kente gelen turistler, yaylaların yanı sıra en çok Uzungöl, Sümela Manastırı, Sera Gölü, Çal Mağarası, Şahinkaya, Boztepe, Kızlar Manastırı, Ganita ve Ayasofya Camisi-Müzesi'ni ziyaret ediyor. Kentte turizm destinasyonlarını gezmenin dışında alışveriş yapmayı da seven Arap turistler Trabzon esnafının da turizm sezonundaki en önemli gelir kaynaklarından.

Turizm sezonu sona ererken kente gelen Arap turistlere Trabzon'u neden tercih ettiklerini, en çok nereyi sevdiklerini ve gezilerinden memnun olup olmadıklarını sorduk. Suudi Arabistan, Umman, Filistin ve Irak'tan gelen turistler doğası ve havası nedeniyle Trabzon'u tercih ettiklerini en çok beğendikleri yerin ise Uzungöl olduğunu söylediler. Arap turistler, kentte geçen hafta yaşanan ve Kuveytli bir turistin yumrukla darp edilmesine yönelik olayın aksine Trabzon halkının kendilerine iyi davrandığını ve güvende hissettiklerini de belirttiler.