Trabzon'da Kuveytli turistlere saldırıda bir gözaltı

Trabzon'da Kuveytli bir turist saldırıya uğradı. Valilik olayın 'yanlış anlaşılmadan' kaynaklandığını söyledi. Bir kişi gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Kuveytli bir turist, Trabzon’da dün akşam saatlerinde darp edildi. Turistin hastanelik olması sonrası bir kişi gözaltına alındı.

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada iki Kuveytli turistin tartıştığı ve olaya polisin müdahale ettiği ifade edildi. Açıklamada, "Görevli polislerin müdahalesini, ‘turistlerin polise mukavemet ettiği’ şeklinde yorumlayan bir Türk vatandaşı olaya karışarak aniden Kuveyt vatandaşı olan turisti yumrukla vurarak yere düşürmüştür. Polis tarafından şüpheli şahıs hemen yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken turistin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ise olayın görüntülerini paylaşarak “Arap dünyası tepkili, bu aptal ve vahşi ırkçılık ülkeyi büsbütün yalnızlığa ve yıkıma götürecek. Araplar Türk mallarını protesto çağrılarını dillendirmeye başladı. İçimizdeki beyinsizler yüzünden uçurumun eşiğindeyiz. Akl-ı selim galip gelmeli” dedi. 

KUVEYTLİLERDEN BOYKOT ÇAĞRISI

Yaşanan olayın ardından konu sosyal medyada başta Kuveyt olmak üzere Körfez ülkelerinde gündem oldu. Kuveytliler olaya tepki gösterirken Türkiye'ye turizm seyahatlerinin durdurulması çağrısı yapıldı. Olaya ırkçılık diyrn ve hükümetlerine çağrıda bulunan Kuveytlilerin attığı tweetlerin bazıları şöyle oldu:

"Türk hükümetinin sessizliğine rağmen hâlâ ailenizi ve arkadaşlarınızın önünde hakarete uğramak, dövülmek ve belki de öldürülmek üzere Türkiye'ye gitmeyi istiyor musunuz? Türkler Araplara saygı duymayı öğrenene kadar Türkiye'ye ve Türk mallarına turizmi boykot etmek görev haline geldi. Neden Batılı insanlara yönelik saldırılar görmüyoruz?"

"Ne yazık ki ırkçılık birden fazla vakaya ve üst sınıra ulaştı. Türkiye'nin turizm açısından güvenli olmadığına kanaatim ne yazık ki daha da arttı. Allahım yaralıya şifa ver."

 

TİSAD BAŞKANI ÇAVGA: KENTİN GERÇEK TUTUMUNA AYKIRI

Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, konunun ayrıntılarını henüz öğrenemediklerini, yaşanan hadisenin son derece üzücü olduğunu söyledi.

Olayın Trabzon'da daha önce olmadığını ve kente mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Çavga, "Yaşanan olayın 'Arap turiste saldırı' olarak değerlendirmesi kent adına doğru olmaz. Bu hadise Avrupalı turistle de olsa yerli turistle de olsa göçmenlerle de olsa üzücü ve kentin gerçek tutumuna aykırı bir olaydır. Trabzon misafirperverliği ve sıcak kanlılığı ile öne çıkan bir şehirdir. 2014'ten bu yana Körfez ülkelerinden yoğun bir şekilde şehrimize ve bölgemize Arap turistler geliyor. Trabzon'da Arap turistler bu zamana kadar önemli bir sıkıntı yaşamadı. Trabzon'da ve bölgede kendilerine iyi davranılmasa 9 yıldır bu turizm hareketliliği artarak devam etmezdi. Böyle bir olayla Trabzon'u ve bölgeyi zedelemek doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

 

Etiketler trabzon turist