Aram Yayınevi’nden 7 yeni kitap

Aram Yayınevi tarafından dördü Kürtçe, yedi yeni kitap yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aram Yayınevi, Adnan Sayak’ın 'Bazên Şerefdînê', Mehmet Zengeralp’in 'Dengê Axînê', Teyfîq Hêja’nın 'Estetîk Huner û Wêje', Weysî Esen’in 'Jana Berfê', İsmet Konak’ın 'Kızıl Devrim (1917-1922)', Cihan Özyıldız’ın 'Tarih Bilinci' kitapları ile çevirisini C. Güneş İspir’in yaptığı yazar Fabian Scheidler’in 'Megamakine’nin Sonu / Başarısız Bir Uygarlığın Kısa Tarihi' kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.  

ÇIKAN KÜRTÇE KİTAPLAR

Mezopotamya Ajansı'ndan yer alan habere göre, Adnan Sayak’ın Kürtçe kaleme aldığı 'Bazên Şerefdînê' kitabı, 224 sayfadan oluşuyor. Hikayelerden oluşan kitabın arka kapağında, içerikten alınan bir hikaye yer alıyor. 

Mehmet Zengeralp’in kaleme aldığı Kürtçe şiirlerden oluşan 'Dengê Axînê' kitabı, 208 sayfadan oluşuyor. Weysî Esen’in Kürtçe kaleme aldığı 256 sayfadan oluşan 'Jana Berfê' kitabı ise anılardan oluşuyor. Kapağın arka kısmında içerikte yer alan bir anıdan hikaye yer alıyor. 

Teyfîq Hêja’nın kaleme aldığı 'Estetîk Huner û Wêje' kitabı da 568 sayfadan oluşuyor. Hêja, kitabıyla edebiyat, kültür ve sanata dair görüşlerini okuyucuyla buluşturuyor. 

KIZIL DEVRİM (1917-1922)

Dr. İsmet Konak’ın 'Kızıl Devrim (1917-1922)' adlı kitabı, Rus devriminin beş yıllık sürecine odaklanıyor. 1917 Rus devrimleri, Rus iç savaşı, Rusya ve Ukrayna ilişkilerinin kökeni, Güney Kafkasya’nın Sovyetleşmesi gibi konulara ışık tutuluyor. Tarih kategorisinde yer alan kitabın arka kapağında yazar Fikret Başkaya’nın kaleme aldığı yazı yer alıyor. 

Başkaya'nın yazısı şöyle: "Dünyada olsun Türkiye’de olsun Rus iç savaşı yeterince bilinmiyor. Oysa Ekim 1917’de Bolşeviklerin iktidarıyla, her şey olmuş-bitmiş değildi. Devrim, (1917-22) bir iç savaşla da cebelleşmek zorunda kalmıştı. İsmet Konak, iç savaşın kapsamlı bir tahlilini yaparak, o alandaki zaafı büyük ölçüde bertaraf ediyor. Dili ve didaktik kurgusu mükemmel. Kızıl Devrim’i büyük zevk alarak okudum ve çok şey öğrendim."

MEGAMAKİNE’NİN SONU

C. Güneş İsper’in yazar Fabian Scheidler’in eserinden çevirdiği 'Megamakine’nin Sonu/Başarısız Bir Uygarlığın Kısa Tarihi' kitabının arka kapağında, kitaba dair dünya yazarlarının değerlendirmeleri yer alıyor. Ünlü filozof Noam Chomsky’nin de kitaba dair değerlendirmesi kitabın arka kısmında bulunuyor.

TARİH BİLİNCİ

Yazar Cihan Ölmez tarafından kaleme alınan 'Tarih Bilinci' kitabında tarih bilinci ve topluma etkisi, zihinsel parçalanmanın tarihi temelleri, kapitalist moderniteye karşı verilen mücadele gibi konular ele alınıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)