Aracına yakıt alamayan motorlu kurye siparişleri atla dağıttı

Hindistan'da bir kurye, kamyon şoförlerinin grevi sırasında yakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştuğu için motosikletine mazot alamadı, çareyi yemekleri at üzerinde teslim etmekte buldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da kamyon şoförlerinin grevi sırasında meydana gelen yakıt kıtlığı ve trafik sıkışıklığı sebebiyle aracına yakıt alamayan bir kurye, siparişleri at ile yaptı.

The Guardian'ın haberine göre, Hindistanlı kamyon şoförleri, 2 Ocak Salı günü hükümetin yasa teklifine tepki olarak kısa süreliğine iş bırakma eylemi yaptı. Söz konusu yasa teklifinde çarpıp kaçma olaylarından suçlu bulunanların yüksek para cezalarına ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyordu. Hükümetin teklifle ilgili sürece devam etmeden önce sürücülere danışacağını açıklamasının ardından grev sona erdi. Fakat grev sırasında akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

'3 SAAT SIRA BEKLEDİM, MAZOT ALAMADIM'

Bunun karşısında motorlu bir kurye aracına yakıt alamayınca teslimatları at üzerinde yapmaya karar verdi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda üzerinde çalıştığı firmanın kırmızı çantası da olan bir kuryenin ülkenin güneyindeki Hyderabad'ın sıkışık trafiğinde at üstünde ilerlediği görüldü. Çevrimiçi bir yemek sipariş uygulaması için çalışan kurye, neden at üstünde olduğunu şöyle açıkladı: "Motosikletim için petrol yoktu. 3 saat sırada bekledim. Siparişi alınca sıradan ayrıldım ama petrol alamadım."

Hindistan'da bazı yemek uygulamaları kuryelerine yemekleri 10 dakikada teslim etmelerini dayatıyor. Söz konusu şirketler, kuryelerin hayatını tehlikeye attığı için eleştiriliyor. Şirketler ise kuryelere '10 dakika' konusunda bir şey söylemediklerini, bu sebeple de baskı altında olmadıklarını iddia ediyor. (DIŞ HABERLER)