Araç kiralamak isteyen çift dolandırıldı: Hataya düştük

Mehtap ve Mahmut Taş çifti, kurumsal araç kiralama şirketinin ismi kullanılıp açılan internet sitelerinden birine tıklayıp iletişime geçti. Çift linke tıkladıktan sonra dolandırıldıklarını anladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da giyim sektöründe çalışan Mehtap ve Mahmut Taş çifti, Ankara'ya gitmek için, kurumsal araç kiralama şirketinin ismi kullanılıp açılan internet sitelerinden birine tıklayıp iletişime geçtiği kişilerce 7 bin 200 TL dolandırıldı. Mehtap Taş, ''Çok hızlı hareket ettiğimiz için böyle bir hataya düştük. Normalde bilinçli insanlarız, böyle durumlara karşı bilinçliydik. Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün itibarıyla suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin yapılmasını istiyorum'' dedi.

DHA'da yer alan habere göre, kentte giyim sektöründe çalışan Mehtap- Mahmut Taş çifti, 7 Aralık'ta, işleri nedeniyle Ankara'ya gitmek için internetten otomobil kiralamak istedi. Kurumsal şirketin isminin kullanılarak açılan internet sitesine tıklayan Taş çiftinin iletişime geçtiği kişiler, önce 1000 TL depozito, 3 günlük kiralama bedeli olarak 1200 TL ve sigorta bedeli olarak da 5 bin TL talep etti. Taş çifti, 3 ayrı havaleyle 7 bin 200 TL gönderdi. Bu kişiler, bu kez de 5 bin TL daha talep edince çift, dolandırıldıklarını anladı. Taş çifti, telefonlara da cevap alamayınca adliyeye gidip şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)