Arabası olmayan bakana aşırı hızdan para cezası

Kanada Maliye Bakanı Freeland'in sözcüsü Cuplinskas, arabası olmamasına rağmen Freeland'e saatte 132 kilometre hızla gittiği için para cezası kesildiğini, Freeland'in cezayı ödediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland, Alberta eyaletinde aşırı hız yaptığı gerekçesiyle 200 ABD doları para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Bisiklet kullanan Freeland'in sözcüsü Katherine Cuplinskas, dün yaptığı açıklamada bakanın arabasının olmadığını, fakat buna rağmen Grande Prairie ve Peace River kasabaları arasında saatte 132 kilometre hızla araç sürdüğü gerekçesiyle kendisine para cezası kesildiğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre, Freeland'e kesilen para cezasını ilk olarak "Counter Signal" (Karşı Sinyal) isimli site duyurdu. Sözcüsü Freeland'in para cezasını ödediğini açıkladı. Cuplinskas, olayın nerede gerçekleştiğini ve hız sınırının kaç olduğunu belirtmedi. Öte yandan, Alberta'daki kara yollarında maksimum hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu biliniyor.

'YÜRÜYORUM, METROYA BİNİYORUM, BABAM HÂLÂ ŞAŞIRIYOR'

Kanada Maliye Bakanı Freeland, sık sık bisiklet kullanırken kameralara yansıyor. Freeland, temmuzda basına verdiği bir demeçte, "Babamı hâlâ şoke eden bir durum da arabamın olmaması. Yürüyorum, metro kullanıyorum. Çocuklarım da yürüyor, bisiklete biniyor ve metro kullanıyor. Aslına bakılacak olursa bu, ailemiz için daha sağlıklı" demişti. (DIŞ HABERLER)