Arabalardaki haciz şerhlerini rüşvetle kaldıran icra memuru tutuklandı

Diyarbakır'da bir icra memurunun, üzerinde yakalama kararı bulunan araçtaki şerhi rüşvet karşılığında kaldırdığı ortaya çıktı. Tutuklanan Y.G.'nin yaptığı tüm işlemler inceleme altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da alacaklı bir şirket, avukatları Ömer Şeran aracılığıyla, borçlunun otomobiline yakalama kararı çıkartmak istedi. Bunun için Diyarbakır İcra Müdürlüğü'ne harç yatırarak işlemlere başladı. Hakkında yakalama kararı bulunan aracın şerhi, 24 Ekim'de şirketin talebi olmadan kaldırıldı. Dosyaya borcun ödeneceğine dair ibare kondu.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, araç Van'ın Başkale ilçesinde yol kontrolünde durdurulunca, üzerinde icra olduğu belirlendi. İcra müdürlüğü ile yapılan yazışmanın ardından işlemi uygulayan icra memurunun Y.G. olduğu belirlendi. Şirket avukatı Ömer Şeran olayı fark etmesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Y.G.'nin rüşvet karşılığı hacizli araçların üzerinde oynama yaptığı tespit edildi ve gözaltına alındı. Y.G. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İfadesinde, kamu zararına neden olmadığını iddia eden Y.G., "İşlemler tıkandığı için en son kendi hesabıma yatırdığım parayla harç kestim. Kimseyi herhangi bir zarara uğratmadım. Atılı olan suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Y.G.'nin tutuklanmasının ardından Diyarbakır İcra Müdürlüğü'nde, haciz ve yakalama şerhi kaldırılan tüm dosyalarda inceleme yapıldığı belirtildi. Y.G.'nin yaptığı tüm işlemlerin incelemeye alındığı ve kaç dosya üzerinde bu şekilde işlem yaptığının, çalışmalarla ortaya çıkacağı duyuruldu. (HABER MERKEZİ)