Apple CEO'su Tim Cook'u taciz eden kadın hakkında uzaklaştırma kararı çıkarıldı

Apple şirketinin CEO'su Tim Cook'u hem sosyal medyadan hem de fiziksel olarak tehdit ve taciz ettiği belirtilen bir kadın hakkında uzaklaştırma kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir mahkeme, Apple şirketinin CEO'su Tim Cook'u tehdit ve taciz ettiği belirtilen bir kadın hakkında geçici uzaklaştırma kararı aldı. Apple'ın şikâyet dilekçesinin ayrıntıları Amerikan basınında yer alırken, 45 yaşında olduğu belirtilen kadın henüz bir açıklama yapmadı.

Amerikan basınındaki haberlere göre kadın, Tim Cook'u bir yıldan uzun süre boyunca tehdit ve taciz etti. Kadının iki defa Cook'un Palo Alto'daki özel mülküne izinsiz girmeye çalıştığı, 200'den fazla e-posta ve Twitter mesajı gönderdiği, aynı zamanda Cook'la evli olduğunu ve ikiz çocukları bulunduğunu öne sürdüğü belirtildi.

Dilekçeye göre kadın, Cook'a dolu bir silahın ve bir kutu cephaneliğin göründüğü fotoğraflar da gönderdi. Kadının Twitter paylaşımlarında Cook'u etiketlediği, Apple CEO'suyla cinsel ilişki istediğini ima ettiği mesajlar paylaştığı, 'artık yaşayamadığını ve sabrının tükenmekte olduğunu' söylediği belirtildi. 

Dilekçede, kadının Ekim-Kasım 2020 arasında Cook'a gönderdiği yaklaşık 200 e-postada kullandığı dilin 'giderek sertleştiği, tehditkâr ve rahatsız edici bir hale geldiği' aktarıldı. Dilekçeye göre, kadın Cook'un özel mülküne izinsiz girmeye çalıştığı sırada olay yerine çağrılan polise de 'şiddete meyilli olduğunu' söyledi.

Aynı zamanda, kadının Kaliforniya, New York ve Virginia'da Cook adına onlarca sahte şirket açtığı, geçtiğimiz ay da 'unutup affetmek için' Cook'tan 500 milyon dolar talep ettiği belirtildi.

Hakkında uzaklaştırma kararı çıkarılan kadın henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Davanın ikinci duruşması mart ayında görülecek. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Apple Tim Cook