Apartman görevlisi Memiş belediye başkan adaylığına aday adayı

Yüzde 56 engelli raporu olan apartman görevlisi Abdulrezak Memiş HEDEP’den Eğil Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da milletvekilliğinden aday gösterilmeyen apartman görevlisi Abdulrezak Memiş bu kez HEDEP’den Eğil Belediye Başkanlığı için başvurdu.

Diyarbakır’da bu yıl, belediye başkan adaylığı için AK Parti’ye 80 kişi başvuru yaparken, CHP’de fazla ilginin olmadığı öğrenildi. 2019 yılında yapılan seçimlerde Diyarbakır’daki 17 belediyeden 15’ini alan HEDEP’te de başvuru sayısının düşük olduğu belirtildi.

 

Amida Haber'in haberine göre 36 yaşındaki 3 çocuk babası Memiş, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’den vekil olabilmek için başvuru yapmıştı. Diyarbakır’da bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Memiş, “Doğum büyüdüğüm ilçeye hizmet etmek istiyorum” dedi.

Yüzde 56 engelli raporu olan Memiş, kapıcılığın yanında bir lokantada bulaşık yıkayarak ek mesai yapıyor. Memiş, aday gösterilmesi durumunda, yıllardır kayyımın yönettiği Eğil’i halkın iradesi ile yöneteceğini belirtti. (Haber Merkezi)

Etiketler hedep başvuru aday