Antep'teki kazada şoförün ifadesi: Direksiyon hakimiyetini kaybettim

Antep'te meydana gelen kazada otobüs şoförü Abdulkadir M., "Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim" dedi. Şoför çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'te dün gerçekleşen kaza ile ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir M'nin ifadesine ulaşıldı.

DHA'nın haberine göre, üç savcının görevlendirildiği soruşturmada, tedavisinin ardından gözaltına alınan otobüs şoförü ilk ifadesinde, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi" dedi. 

Daha sonra sürüklenmeye başladığını anlatan şoför, "Sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Kazada yaralanan otobüs şoförü Abdulkadir M, Nizip Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. Şoför Abdulkadir M, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlı, nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Kazaya ilişkin incelemelerin gelecek hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.

Ayrıca yola dökülen bir sıvının otobüsün kaymasına neden olduğuna yönelik iddiaların araştırıldığı ancak şu ana kadar bu yönde bulguya rastlanılmadığı açıklandı.

Kazada aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ve 2 basın mensubunun bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirmiş, 31 kişi de yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler antep şoför kaza