Antep'teki trafik kazasında ölenler için tören düzenlendi

Antep'te dün meydana gelen trafik kazasında ölenler için cenaze töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatlarını kaybedenler için tören düzenlendi.

AA'nın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57) ve Ahmet Polat'ın (29) cenazeleri, Şehreküstü İtfaiyesi'nin bahçesine getirildi.

Sağlıkçılar Tuba Uzdilli, Adbullah Kütük ve Halil Özden ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Umut Yakup Tanrıöver'in cenazeleri de tören için Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Düzenlenen törenlere, ölenlerin yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, BBP Genel Başkan yardımcıları Bülent İspir, Murat Aslan, AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, MHP milletvekilleri Ali Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, CHP milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldı.

İtfaiyede düzenlenen görende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

"Bugün çok acılıyız. Büyükşehir ailesi olarak, İtfaiye Dairesi olarak can kurtarmak için canlarımızı kaybettik. İtfaiye bizim en önemli bölümümüz. Çünkü Rabb'im 2 milyonun canını, malını, ailesini bize emanet etti. Bu ekip, gece gündüz çalışıp, cehennem sıcağında çocukları, aileleri kurtarabilmek için büyük bir gayret gösteriyorlar. Dün yine aynı bilinç ve aşkla, bu kutsal mesleği yapmak için bir canı kurtarmak için yeniden yola çıktılar. Şuna inanıyorum ki görev şehidi olarak sevgili Peygamberimizin komşusu oldular. Çünkü görev şehidi onlar... Bu makam, çok önemli bir makam. Bizim medeniyetimizde bir insanı kurtarmak, insanlığı kurtarmaktır. Bizim medeniyetimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıdır. Biz yaşatanların temsilcisiyiz. İyiler ve kötüler dünyasında biz, iyilerin temsilcisiyiz. Bu coğrafyanın insanları çok çile çekti, her yılın ağustos ayında yaşadığımız acımız daha da derinleşti" dedi.

 

'DERİN BİR YASA BOĞDULAR'

Hastanedeki törende konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay ise, "İnsanların hayatlarına dokunmak, insanların hayatlarını kurtarmak için bu görevi yapıyorlardı. Bu defa çıktıkları vakada hepimizi derin bir yasa boğdular. Kelimeler kifayetsiz, acımız büyük, şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına da başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Dün Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilen ve kayan Özel Diyarbakır Seyahat'e ait yolcu otobüsü çarpmış, kazada aralarında itfaiye erleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57), Ahmet Polat (29), sağlık personeli Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden ile İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver'in de (26) bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi de yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler antep kaza tören cenaze