Antalya'da yangın: 2 kişi öldü, 1 kişi gözaltına alındı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, yangın çıkan bir evde 2 kişinin cesedi bulundu. Dumandan etkilenen 1 kişi, tedavisinin ardından şüpheli olarak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da, bir apartman dairesinde çıkan yangında 2 kişi yanarak öldü. 5 litrelik bidonla eve geldiği öne sürülen Okan A. da dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Okan. A., tedavisi sonrası gözaltına alındı. 

DHA'nın haberine göre, saat 18.00 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Güvenlik Mahallesi'ndeki bir dairede yangın çıktı. Hülya Çetinkaya’nın (63) yanına, işten dönen ve birlikte yaşadığı torunu Okan A. iddiaya göre elinde 5 litrelik bidonla geldi. Anneanne Hülya Çetinkaya ve Okan A. arasında sözlü tartışma çıktı. Bu sırada üst katta oturan Okan A’nın teyzesi Filiz Kaplan (46) Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden polisten yardım istedi, ardından annesiyle yaşayan kız kardeşi Yeliz Çetinkaya ve yeğeni Okan A.’nın yanına indi.

Okan A. ile Filiz Kaplan arasında da borç nedeniyle tartışma çıktığı iddia edildi. Tartışma esnasında evde henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı. Alevler bir anda tüm evi sararken, o sırada yangını söndürmek için Yeliz Çetinkaya dışarı çıkarak yangın tüpü aramaya başladı.

Alevlerin üst kata sıçradığı yangın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından söndürürken, evde yapılan çalışmada kimliği tespit edilemeyen 2 kişinin cesedi bulundu.

Dumandan etkilenen Okan A. ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ve savcı incelemesinin ardından cenazeler kimlik tespiti ve kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)