Antalya'da AK Parti’nin Türk bayraklı afişleri araçlardan kaldırılacak

CHP’nin itirazı üzerine Antalya Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’nin Seçim Kanunu’na aykırı olarak Türk bayrağı ile tasarlanmış afişlerinin seçim araçlarından kaldırılmasına karar verdi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya milletvekilleri ve milletvekili adaylarının Seçim Kanunu’nu ihlal eden Türk bayraklı seçim görsellerinin, propaganda araçlarından kaldırılmasına karar verildi. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın İlçe Seçim Kurulu’na başvurusu üzerinde aldığı kararda, şehirdeki bazı caddelerdeki AK Parti bayrak ve afişlerinin de kanuna aykırılık gerekçesiyle kaldırılmasına karar verildi.

KARAR: SEÇİM KANUNU’NA AYKIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının da yer aldığı 8 aracın üzerine giydirilmiş afişlerin, Seçim Kanunu’na aykırılıkları dolayısıyla kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi. Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından aynı toplantıda alınan kararda, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu hafta sonu pazar günü Antalya’da miting yapacağı Kepez Turgut Özal Spor Salonu’na açılan yollardaki AK Parti bayraklarının kaldırılması da oy çokluğuyla kabul edildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAZI

Seçim propaganda afişlerinde Türk Bayrağı kullanılmasında bir sakınca olmadığını ve caddelerde asılı görsellerin konumları itibariyle yasaya uygun olduğunu savunan AK Parti ve MHP'li seçim kurulu üyeleri ise her iki karara da karşı oy kullandı. İlçe Seçim Kurulu’nda 5 üyenin ‘kabul’ oyuyla kuruldan geçen kararda, hem araçlara giydirilen görsellerde hem de caddelere asılan bayrak ve afişlerde kanuna aykırılık tespit edildiği belirtildi. Kararın uygulanması için Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Muratpaşa Belediyesi’ne ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderildi.

AK Parti Antalya milletvekilleri adaylarının bayraklı görselleri de kaldırılacak.  


GÜZERGAHTAN KALDIRILACAK

CHP’nin, kanuna aykırı afişlerle giydirilen araçların trafikten menedilmesi talebini reddeden İlçe Kurulu’nun karar gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Araçların giydirmelerinin sökülmesi veya yasaya uygun hale getirilmesine, Mevlana Caddesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Burhanettin Onat Caddesi, Aspendos Bulvarı üzerinde ve miting alan güzergâhında yer alan, ilan ve reklam yerleri dışında kalan afişlerin kaldırılmasına, Gazi Bulvarı - Yıldırım Beyazıt Caddesi Kesişimi Sanayi Karakolu karşı çaprazında ve Migros AVM kavşağında trafik lambalarının önündeki billboardlarda bulunan yasaya aykırı afişlerin kaldırılmasına karar verildi.”



ÇAVUŞOĞLU GÖRSELİ DE KALDIRILDI

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, üzerinde kendi fotoğrafı ve Türk bayrağı taşıyan bir kız çocuğunun fotoğrafının yer aldığı Ramazan Bayramı mesajı da geçtiğimiz günlerde aynı gerekçeyle kentteki billboardlardan kaldırıldı. Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu kararında, Seçim Kanunu’nda yer alan "Propaganda için kullanılan her türlü ilan ve afiş üzerinde Türk bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulması yasaktır" ifadesi gerekçe gösterildi.