Antalya sokaklarında renkli 1 Mayıs

Antalya'da binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs yürüyüşü coşkulu geçti. Seçime günler kala kutlanan Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partilerin kitlelerle buluştukları bir seçim arenasına dönüştü.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Antalya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, sendikalar ve meslek odalarından binlerce kişinin katıldığı, gün boyu süren coşkulu etkinliklerle kutlandı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) şube başkanları ve sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.



CADDELER VE MEYDAN DOLDU

Şehir merkezindeki Aydın Kanza Parkı'nda toplanan kalabalık, kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki caddelerin ve Cumhuriyet Meydanı’nın dolduğu 1 Mayıs kutlamalarına, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, KESK ve Türk Tabipleri Birliği olmak üzere toplamda 6 konfederasyon katıldı.



PANKART VE FLAMALARLA YÜRÜDÜLER

Ellerinde bayraklar, flamalar ve pankartlar taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, çalan müziğe eşlik ederek halay çekti. Bayram coşkusunu çocukları ve evcil hayvanlarıyla yaşayanların doldurduğu Cumhuriyet Meydanı, renkli görüntülere sahne oldu. Topluluk, davul ve zurna eşliğinde şarkılar söyleyip sloganlar atarak yürüdü.




SİYASİ PARTİLERDEN YOĞUN KATILIM

Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kala kutlanan 1 Mayıs, siyasi partilerin geniş kitlelerle kendilerini gösterdikleri bir arenaya dönüştü. CHP, TİP, Yeşil Sol Parti, EMEP ve TKP’lilerin yoğun katılım gösterdiği 1 Mayıs kutlamalarına, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TİP Hatay Milletvekili ve Antalya adayı Barış Atay ve partilerin milletvekili adayları katıldı.



DİSK ŞUBE BAŞKANI: OMUZ OMUZAYIZ

Akşam saatlerine kadar süren etkinlik boyunca sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meydanda kurulan sahnede konuşma yaptı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, "İşçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, kadınların, emeklilerin, çocuklarımızın geleceği için tarihsel bir dönemde, 2023’ün 1 Mayıs’ında kol kola omuz omuzayız. Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında bir aradayız” dedi.



MERKEZDE YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Muratpaşa ilçesinde etkinlik alanı çevresinde bazı yollar trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri yürüyüş güzergahı boyunca güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş güzergahı üzerindeki yollar demir bariyerlerle çevrildi ve alana giriş yapmak isteyenler polis ekipleri tarafından arandıktan sonra içeri alındı. Yürüyüş sırasında polis helikopteri de havadan denetim yaptı.

 

Etiketler antalya 1 Mayıs