VİDEO

Antakya'da sokak röportajı: 'Oy moy yok'

Depremi hala ilk günkü gibi yaşayan Antakya’da halk sadece umudu olmasa da sadece sorunlarının çözümünü, şehirlerinin toparlanmasını istiyor.

HATAY - Hatay, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen depremi hem psikolojik hem de yaşam şartları açısından hala ilk günkü gibi hissediyor. Kentte seçim yarışı bol adaylı, bol vaatli ilerlerken seçmenlerin kafası karışık. Depremden önce Antakya ticaretinin kalbi olan Uzun Çarşı’da halka mikrofon uzattık, seçmenin gündemini kentin nasıl ayağa kalkacağını ve sorunları konuştuk.

ALTYAPI SORUNLARI KATLANDI

Yoğun yağışlı bir havada gerçekleştirdiğimiz röportajlar sırasında her yeri su bastığı ve elektrikler kesildiği için dükkanların bir kısmı kapalıyken bazısı da jeneratörle çalışıyordu. Depremden önce de ciddi bir altyapı sorunu olan Antakya’da deprem sonrası bu sorunlar katlandı.

Uzun Çarşı’da hem esnaf hem de halk 14 aydır hiçbir sorunun çözülmemesi, hala sorunların ilk günkü kadar yakıcı olmasından dert yanıyor. Antakyalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” sözlerine hala çok kırgın ve tepkili. "Biz sadece hizmet istiyoruz” diyen Antakyalıların, seçimin bir şeyleri değiştireceğine de dair umudu yok.