Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi

Sanatçılar, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri anmak ve sanatın iyileştirici gücünü kullanarak Antakya’da depremi yaşayan halka şifa olmak için yıkıntıların arasında sergi açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ansam Kültür Derneği ve Artantakya tarafından düzenlenen anma sergisinde sanatçılar, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri anmak ve sanatın iyileştirici gücünü kullanarak Antakya’da depremi yaşayan halka şifa olmak için yıkıntıların arasında sergi açtılar.

Küratörlüğünü Fatma Elvin Öztürk’ün üstlendiği sergiye Burak Genç, Durdunaz Günaydın, Edip Bağdatlı, Elmas Yiğit, Emel Genç, Emel Temizkan, Enes Günay, Esra Sönmez, Evrim Erbek Reşitoğlu, Fikret Yalın, Gizem Sanli, Gülleman Erdal, İlker Mansuroğlu, Manolya Keşre, Mehmet Oflazoglu, Necla Daloğlu, Nihal Gures, Perihan Çapar, Rukiye Peyzo, Selva Pekmezci, Selvane Asker Bakımcı, Semire Erdem, Sema Çağlak, Senem Eminoğlu, Serpil Sultanoğlu, Süleyman Gülbol, Turgay Çakmak, Yusuf Yeniocak ve Zeynep & Naim Gülbol katıldı.

Hatay'da 6 Şubat depremlerinin birinci yılında, sanatçılar yıkıntılar arasında eserlerini sergiledi. Sergide, sanatçıların farklı tekniklerle yaptığı tablolar yer aldı.

Sergi Koordinatörü ve katılımcısı Mehmet Oflazoğlu, sanatın iyileştirici gücü ile kayıplarını anmak istediklerini söyledi.

'ANTAKYA KENDİ KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR ŞEHİR'

Sanatçı Edip Bağdatlı da Antakyalıların güçlü insanlar olduğunu belirtti. İnsanların birbirlerine sanatla sarılması gerektiğini aktaran Bağdatlı, "Hala içimizde umut var. Biz sergimizle bu umudu pekiştirmek istedik. Antakya kendi küllerinden doğan bir şehirdir. Bu şehir yedi kez yerle bir olmasına rağmen ayağa kalkmasını bildi. Bugün de ayağa kalkacağız" diye konuştu.

Yakma resim sanatçısı Naim Gülbol ise karma sergiye 3 tabloyla katıldığını dile getirdi. Şehrin simgesi eserlerini özenle koruduğunu anlatan Gülbol, "Hatay'ımızı yeniden canlandırmak için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Sanatçılar grubu olarak 'biz de varız' diyerek buraya geldik" ifadelerini kullandı.

Etiketler antakya hatay sergi