Ankaragücü, Faruk Koca için Tahkim Kurulu'na başvurdu

Ankaragücü, sürekli hak mahrumiyeti cezası verdiği eski başkanları Faruk Koca için TFF Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunarak Amedspor oyuncusuna verilen cezanın indirilmesini örnek gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVARSüper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü-Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan ve PFDK tarafından 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezası alan Faruk Koca için Ankaragücü Kulübü'nün Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazın detayları belli oldu.

Sarı-lacivertli kulüp, Faruk Koca'ya verilen cezanın yanı sıra 5 maç seyircisiz oynama cezası ile yöneticilere uygulanan çeşitli cezalara da itiraz etti.

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, AA'ya yaptığı açıklamada, Faruk Koca'ya verilen cezanın ağır olduğunu ve daha önceki örneklerle Tahkim Kurulu'na başvurduklarını belirtti.

Hüseyin Aytekin, bu örneklerden birinin 2 Mart 2019'da Amedspor-Sakaryaspor oynanan TFF 2. Lig maçında, Amedspor futbolcusunun jiletli saldırı iddiası olduğunu söyledi. Aytekin, futbolcunun bu olaydan sonra PFDK tarafından 4 yıl men cezası aldığını, cezanın 3 yılı geçtiği için de oyuncunun sürekli hak mahrumiyetine çarptırıldığını hatırlattı.

Yapılan itirazlardan sonra Amedspor oyuncusunun cezasının Tahkim Kurulu'nun 20 maç men cezasına çevrildiğini hatırlatan Aytekin, "TFF tarafından geçmişte, Başkanımız Faruk Koca'nın eyleminden çok daha ağır bir durumda bile 20 müsabakadan men cezası verdiği düşünüldüğünde Tahkim Kurulunun Başkanımız Faruk Koca hakkında verilen cezayı düşürmesi ve daha hafif bir ceza vermesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)