Ankara’da saklı cennet: Karagöl

Başkent Ankara’da, Yıldırım Dağı’nın eteklerindeki Karagöl, hem doğayı ve doğada spor yapmayı sevenlerin hem de kampçıların uğrak yeri hâline geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara’daki saklı güzelliklerden Karagöl, görenleri hayran bırakıyor. Karagöl, Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında yer alıyor. Başkent Ankara’ya altmış sekiz, Çubuk ilçesine ise yirmi sekiz kilometre uzaklıkta. Yıldırım Dağı eteğindeki, etrafı ormanlarla kaplı küçük krater gölün etrafı spor yapma imkânı da sunuyor. Özellikle Ankara’daki üniversite topluluklarının genellikle doğa yürüyüşü yaptığı rotalardan biri. Dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı ve benzeri faaliyetlerin de kontrollü bir şekilde yapılabildiği Tabiat Parkı, özellikle hafta sonları, piknik amacıyla kullanılıyor. Bölgede, meşe ve çamların arasında fındık ağaçlarına da rastlanıyor.

Karagöl-Ankara

KAMP YAPMA OLANAĞI DA VAR

İşletme sahasında kampçıların çadır kurabilmeleri ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli yardımlar da yapılıyor. Burada konaklayan gezginler, yakın çevredeki Yıldırım Evci Yaylası’nı ve buradaki gölü, Kışlacık Yaylası, Ayı Kayası, Aydost Dağı gibi doğal alanları da görebilirler. Yöreye ait doğal ürünlerin sunulduğu lokantada fırında patates, bal, tereyağı, yöresel turşu gibi ürünlerin yanı sıra, canlı alabalık, ızgara çeşitleri de bulunuyor.

KARAGÖL’E NASIL GİDİLİR?

Yolu asfalt olan mesire yerine, Esenboğa Havalimanı yolundan gidiliyor. Çubuk’a döndükten sonra, ilçe içinden Çubuk II Baraj yolu takip edilerek, Kışlacık köyü içinden geçiliyor ve böylece göle ulaşılıyor.

KARAGÖL’DE NEREDE KONAKLANIR?

Yaz mevsiminde bulunduğu yerin yükseltisi nedeniyle oldukça serin olan Karagöl’de kamp yapabilirsiniz ve ayrıca burada küçük bir konaklama tesisi de bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)