Ankara’da Onur Şener için eylem: Çürümenin göstergesi

Ankara’da müzisyen Onur Şener’in katledilmesi protesto edildi. Birlik ve Dayanışma Sendikası, "Çürümenin ve kokuşmuşluğun göstergesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Ankara'nın Çayyolu semtinde bir eğlence yerinde sahne alan müzisyen Onur Şener, istek parça isteyen grup tarafından saldırıya uğradı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ankara Karanfil Sokak'ta bir araya gelen Birlik Sendikası ve müzisyenler Onur Şener’in katledilmesin protesto etti. Grup adına açıklama yapan Yiğit Şener, "Onur Şener, gencecik yaşında vahşice katledildi" diyerek, şunları söyledi:

"Olayın faillerinin ise birinin TAİ'de mühendis, diğer ikisinin ise Çalışma Bakanlığı bürokratlarından oldukları ifade ediliyor. Olayın vahşeti bir yana, bu cinayetin failleri olduğu söylenen kişilerin, devlete bağlı resmi kurumların birer çalışanı olması skandaldır. Bu durum, devlet kurumları içinde sözde ‘delikanlılık’ denerek ‘racon kesmenin’ ve hamaset edebiyatı yaparak mafyatik ilişkilerin ne ölçüde yapılandığının, çürümenin ve kokuşmuşluğun göstergesidir."

'ÖLÜME TERKEDİLDİ'

Onur Şener’in salgın nedeniyle beş parasız eve kapatıldığında ölüme terk edildiğini, müzik emekçilerinin güvencesiz çalıştırılması konusunda "salgından sonra bu konuda iş yerlerini özendirici çalışmalar yapacağız" diyen 'Kültür Bakanı tarafından ölüme terk edildiğini' ifade eden Şener, şöyle devam etti:

"Dün gece katledilen arkadaşımız, yobazlarca hedef gösterilen konserleri yasaklayan İçişleri Bakanlığı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun yobazların hedefi hâline gelmesine sessiz kalan, buna önayak olan AKP iktidarı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan bu batasıca düzen tarafından ölüme terk edilmiştir. Müzik emekçileri, dostlar, kardeşler... Haklı tepkimizi sosyal medyadan, saatlerce enstrümanımızı çalıştığımız odalardan göstermek yerine artık kol kola girerek göstermenin vakti gelmedi mi?"

‘ONUR ŞENER’İN HESABINI SORALIM’

Baskı altında güvencesiz çalıştırılmaya, tehditlere, arkadaşlarının çaresizlikle hayatlarına son vermesine, fiziksel şiddete, ölümlere karşı birlik olmanın zamanı geldiğini söyleyen Şener, "Sevgili dostlar, biz yan yana gelmedikçe aramızdan ayrılan, en verimli çağında yaşamdan koparılan arkadaşlarımızın hesabı sorulmayacak. Gelin güç verelim birbirimize. Gelin örgütlenelim. Gelin haklarımız için kol kola girelim. Gelin, dün gece vahşice katledilen Onur Şener arkadaşımızın hesabını hep birlikte soralım" dedi.