Ankara'da her gün ortalama 15 kişi koronadan ölüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Dairesi Başkanı Köksal Bozan, korona virüsü kaynaklı vefat tablosunu açıkladı: Pandeminin başından beri 6 bin kişi öldü. Her gün ortalama 15 vefat var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Dün itibariyle (19 Nisan 2021) 341 kişinin salgından ölmesiyle Türkiye'de günlük en yüksek ölüm sayısına ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 10-16 Nisan tarihlerini kapsayan Covid-19 risk haritasına göre Ankara'nın da yer aldığı 58 il, "çok yüksek riskli iller" kategorisinde yer aldı. Türkiye'de artan Covid-19 vakalarına paralel olarak Ankara'da da ölüm sayıları yükselmeye başladı.

'MEZARLIK ÇALIŞANLARI BİR AN ÖNCE AŞILANMALI'

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Dairesi Başkanı Köksal Bozan, pandeminin başından bu yana 6 bine yakın kişinin ve günde ortalama 15 kişinin korona virüsünden öldüğünü söyledi. Ölüm sayılarının kasım ayından sonra düşüşe geçtiğini ancak son bir ayda ulaşılan rakamlarla pandeminin başına dönüldüğüne dikkat çeken Bozan, mezarlık çalışanlarının bir an önce aşılanmasını talep etti. (ANKA)