Ankara’da gözaltına alınan bir öğrencinin kolu kırıldı

HDP milletvekilleri, Ankara’da gözaltına alınan öğrencilerin durumunu öğrenmek için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. HDP’li Ersoy, savcılığın “İfadelerini alın bırakın” talimatı verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin Ankara’da Ulus Meydanı’nda yapmak istediği eyleme saldıran polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Ankara’nın dışında sabah saatlerinde başlayan gözaltılar sırasında bir öğrencinin kolunun kırıldığı öğrenildi.

Meclis’te bütçe görüşmelerine katılan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ve Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, öğrencilerin gözaltına alınmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek öğrenciler hakkında bilgi aldı.

‘SAVCILIĞIN, ‘İFADELERİNİ ALIN BIRAKIN’ TALİMATI VAR’

HDP’li Oya Ersoy’un Emniyet Müdürlüğü’nde edindiği bilgiye göre Kazan’da 23 ve 28 olmak üzere iki grup olarak gözaltına öğrenci sayısı 51. Bu öğrencilerden ikisinin çocuk olduğunu ifade eden Ersoy, Atayurt’ta da 12 öğrencinin olduğu bilgisini paylaştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne Konur Sokak civarından gözaltına alınan 25 öğrencinin getirildiğini, gözaltı sayılarının arttığını ve bir rakamın netleşmediğini belirten Ersoy, “Gözaltılara ilişkin savcılığın ‘İkmalen ifadelerini alın bırakın’ talimatı var” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİN ‘SESLERİNİ KISMA’ OPERASYONU’

‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencilerin gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdiklerini, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın kendilerine, “Kamu güvenliği sağlamak üzere valiliğin böyle bir kararı olur’ dediğini aktaran Ersoy, AK Partili Ünal’ın ve öğrencilerin gözaltına alınmasına şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Şu an kamu güvenliği nedeniyle herhangi bir eylemin yasaklanması kararının valilikler tarafından alınması, halkın güvenliği değil tamamen AKP’nin iktidar güvenliği nedeniyledir. Öğrencilerin taleplerini dinlemek, onların taleplerini dikkate almak yerine tamamen seslerini kısma operasyonu yapıyorlar. Bu sadece öğrenciler değil, hak talep eden herkes için aynı tavrı alıyor. Çünkü AKP de farkında ki, hakkını talep edenlerin önünü açtığı takdirde bu ekonomi politikalarla bu ülkeyi yönetemeyecek. O nedenle en ufak hak talebinde bulunanın sesini kesiyor. Öğrencilerin talepleri haklı taleplerdir. Bu kadar ekonomik kriz koşullarında eğitim haklarına sahip çıkıyorlar. Öğrencilerin yanındayız."