Ankara'da böcek ilacından zehirlenen 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara Keçiören'de bir apartmanda daireye sıkılan böcek ilacı nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, biri ağır 10 kişi tedavi altına alındı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda yaşayanların böcek ilacından etkilendiğini, 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şahin, Yeni Turan İlkokulu'ndaki karne dağıtım töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aynı apartmanda yaşayan bazı kişilerin zehirlendiğine ilişkin iddiaların hatırlatıldığı Şahin, "Keçiören'de bir apartmanda ilk değerlendirmelere göre böcek ilaçlamasından kaynaklandığı şeklinde bana da bilgiler geldi. Maalesef iki vatandaşımız eks, biri ağır 5 vatandaşımız da şu anda tedavi altında. İnşallah onlar sağ salim aramıza dönerler" dedi.

Ekiplerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Şahin, "Asıl kesin sebep, teknik çalışma, adli çalışmalar bittikten sonra netleşecektir. Allah'tan rahmet diliyorum. Tabii bir daha böyle hadiselerin yaşanmamasını diliyorum." diye konuştu.

Şahin, olaydan etkilenenlerin uyruğuna ilişkin soruya ise, "Türk vatandaşı, şu anda bana gelen bilgiler Türk vatandaşı." şeklinde yanıt verdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre sabah 07.33'te Keçiören ilçesinde ikamet eden ailenin baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle yaptığı ihbar üzere adrese sağlık ekipleri yönlendirildi.

Emniyet, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerinin çalışmaları sonrası, zehirlenme belirtisi gösteren kişiler farklı hastanelerde tedavi altına alınırken iki kişi hayatını kaybetti.

Olay sonrası söz konusu bina ve çevresinde gerekli tedbirler alındı, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

1'İ AĞIR 10 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Hacılar Apartmanı'nda yaşanan zehirlenme olayının binada oturan Somalili bir ailenin evlerini ilaçlatması nedeniyle yaşandığı belirtildi. Evden sızan kimyasal nedeniyle 1'inci kattaki dairede oturan Türkan Sabancılar (39) ve kızı Elif Sude Sabancılar (10) hayatını kaybetti. Zehirlenen 1'i ağır, 10 kişi de hastanede tedaviye alındı. Bölgede çalışan ekipler, dairede ilaçlama için kullanımı yasak olan 'alüminyum fosfat' kullanıldığını ve bu kimyasalın sıcaktan genleşip buharlaşarak tüm apartmana yayıldığını belirtti. Olayın ardından 4 katlı bina ile yanındaki bina tahliye edildi. 

'SU DÖKÜLMÜŞ OLSA BİNADAKİ HERKES ÖLÜRDÜ'

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Altınok, bu olaydan ciddi bir ders çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bu tür kimyasal maddelere kolay ulaşılmamalı. Satış hizmeti veren firmalar ve şirketlere de sınırlama getirilmesi lazım. Bunların ciddi anlamda denetlenmesi lazım. Allah’tan apartmanda su döken olmamış, eğer su dökülmüş olsa binadaki herkes ölürdü. Bu ilaçlamayı bir firmaya yaptırıyorlar. Firma ilaçlama yaptıktan sonra, '3 gün eve uğramayacaksınız' diyor. Bu ilaç genleşiyor ve daha sonra diğer yerlere koku geliyor" dedi. 

Altınok ayrıca, evlerini ilaçlatan Somalili aileden 2'sinin gözaltına alındığını söyledi.

'VEFAT EDEN ELİF DÜN DE FENALAŞMIŞ'

Hacılar Apartmanı yöneticisi Songül Ak ise dünden bu yana binada ciddi anlamda bir koku olduğunu söyleyerek, "Koku gitsin diye çatı kapısını açtık. Kapılarını bantlamışlar ama koku oradan geliyordu. Ben bütün binaların zillerine basarak uyarmak istedim. Uyanan oldu, uyanmayan oldu. Ben de etkilendim, başım döndü. 2 kişi vefat etti. Vefat eden 10 yaşındaki Elif dün de fenalaşmış, ambulans çağırarak hastaneye götürmüşler. Ama 'bir şey yok' denilerek geri eve yollamışlar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)