Ankara’da 2 No'lu Baro'nun kuruluşu için başvuru yapıldı

Ankara’da ikinci baronun kurulması için 2 bin 50 avukatın imzası ile Türkiye Barolar Birliği'ne başvuru yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 il barosunun itirazlarına rağmen yasalaşan ‘Çoklu baro’ düzenlemesinin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte İstanbul’da ikinci baronun kuruluşu gerçekleştirilirken, özellikle ‘genç avukatların’ üyeliğini hedefleyen ve uzun zamandır çalışma yürüten Ankara 2 No’lu Barosu da gerekli 2 bin imza sayısını geçti.  

Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi Eyüphan Korkmaz ve beraberindeki grup, 2 bin 50 avukatın imzasının yer aldığı kuruluş dilekçesini Türkiye Barolar Birliği'ne teslim etti. 

'TÜRKİYE’NİN EN GENÇ BAROSU ÜNVANINA SAHİP'

Uzun zamandır çalışmalarını yürüttükleri baronunun kuruluş sürecinin tamamlandığını belirten Eyüphan Korkmaz, Ankara 2 No’lu Baronun üye sayısı açısından Türkiye’nin en büyük 12’inci barosu olduğunu kaydetti.

Farklı illerde 50 avukatın bir araya gelerek baro kurabildiğine işaret eden Korkmaz, "Bu kadar meslektaşımızın bir araya gelmesi ve ortak bir irade sergilemesini çok değerli buluyoruz. Bizim kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 2 bin 50 sayısı Anadolu’daki bir kentte kurulan baronun neredeyse kırk bir katı kadar bir sayıya sahip. Aynı zamanda da yeni kurulmuş olması hasebiyle Türkiye’nin en genç barosu unvanına da sahip” dedi.

'BİR BARONUN EKSİĞİNİ DİĞERİ TAMAMLAYACAK'

Korkmaz, Ankara’da ikinci bir baronun avukatların sorunlarına çözüm olma noktasında da önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Birimizin eksiğini bir diğeri tamamlayabilirse meslektaşlarımız için daha iyisini yapmış olacağız. Bu süreçte geçici bir yönetim kurulu söz konusu olacak, devamının da genel kurulumuz için yasal süreç işletilecek. Akabinde de avukatların sorunları için çalışacağız.”