Ankara Üniversitesi, Prof. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti

Ankara Üniversitesi, ders sırasında bir öğrencisine neden başörtüsü taktığını sorduğu belirtilen Prof. Dr. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi, ders esnasında başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" dediği belirtilen Siyasal Bilgiler Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti. 

Yapılan açıklamada, "Üniversitemizin hiçbir birimine öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıysa duyururuz" denildi.

Metin Kazancı'yla ilgili iddiayı ilk olarak AK Partili Mehmet Metiner Yeni Şafak'taki köşesinde yazmıştı. Metiner yazısında “Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birinde profesör titri taşıyan bir öğretim üyesi derslerinden birinde evladı yaşındaki kız öğrencisine dönerek son derece buyurgan, sorgulayıcı ve alaycı bir dille, 'Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?' diye sorup açıklama istiyor. Nedir bu şimdi? Nasıl tanımlamalı bu zihniyeti? Bir öğretim üyesi kendi ideolojisini zerk ederken kendinden farklı düşünen öğrencilerini tahkir ve tezyif hakkını nereden buluyor?” demişti.

Metiner, Ankara Üniversitesi'nin kararının ardından Twitter'dan rektörlüğe teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)