Ankara Emniyeti'nden rüşvet ve sahte belge operasyonu: 43 gözaltı

Ankara Emniyeti, oturma veya çalışma izni almak isteyen yabancılardan rüşvet aldığı ve sahte belge hazırlanmasını sağladığı tespit edilen 11'i kamu görevlisi 51 kişiye yönelik operasyon düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki yabancıların oturma ve çalışma belgelerini düzenlemek için rüşvet aldığı ve sahte belgeler düzenlediği tespit edilen 51 kişi için operasyon düzenlendi. 43 kişi gözaltına alınırken 8 kişi için aranma çalışmaları devam ediyor.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında;

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ülkemizde oturum veya çalışma izni almak isteyen yabancı şahısların işlerini takip etmek vaadiyle rüşvet alındığı, sahte belgelerle oturum alındığının tespit edildiği,

Bu kapsamda suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından teknik ve fiziki takip sonrasında ülke genelinde 11’i kamu görevlisi, 1’i avukat olmak üzere toplam 51 şüpheli hakkında 22/06/2021 tarihinde gözaltı kararı verildiği, soruşturma kapsamında 43 kişinin yakalandığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışmalara devam edilmektedir." (HABER MERKEZİ)