Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 180 bin eve doğal gaz desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteği verecek. Destek 5 Ocak 2023 tarihinde Başkent kartlara yatırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk kez geçen yıl başlattığı doğal gaz desteği uygulamasına bu sene de devam ediyor. Belediyeden sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteği verilecek. Sadece doğal gaz ödemelerinde kullanılabilecek olan destek 5 Ocak 2023’te Başkent kartlara yatırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

"Zorlu ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olmak adına yeniden başlayacak olan uygulamada Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteği yatırılacak. İlk ödemenin ardından, hükümetin daha önce açıkladığı doğal gaz desteği yatırılmazsa diğer kış aylarında da doğal gaz ödemeleri sürecek. Hükümetin desteği yatırması halinde ise destekler nakdi yardım olarak genel kapsamda devam edecek. Sosyal yardım alan aileler, Başkent Kartları ile abone numaralarını girerek gaz kiosklarından doğalgaz kartlarına yükleme yapabilecek ya da faturalı borçlarını ödeyebilecek." (HABER MERKEZİ)