Ankara Büyükşehir Belediyesi: Anıtkabir çevresinin 10 katlı yapılaşmaya açıldığı iddiası gerçek dışı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çevresinin 10 katlı yapılaşmaya açıldığı iddialarını reddetti, parselin 5 katla sınırlandığını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyenin Anıtkabir çevresini 10 katlı inşaata açtığına yönelik iddialara dair açıklama yaptı. Belirtilen parselde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mansur Yavaş döneminde, 7221 sayılı yasa gereği kat yüksekliği belirlenmesi dışında herhangi bir plan değişikliği yapılmadığı belirten ABB açıklamasında, "Söz konusu parselin önceki dönemlerde onaylanarak yürürlüğe giren imar planında yapı yüksekliği "Serbest" iken, yeni dönemde en çok 7 katla sınırlandırılmasını içeren imar planı değişikliği Çankaya Belediyesi Meclisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararları ile onaylanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

‘YAPI YÜKSEKLİĞİ 5 KAT OLARAK ONAYLANDI’

7 katla sınırlandırılan plan değişikliği işlemine bir aylık askı süresinde itirazlarda bulunulduğu, Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları değerlendirerek Belediye Meclisi'ne planın 5 kata indirilmesinin uygun olacağı şeklinde sunulduğu belirten ABB, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi söz konusu parseldeki yapı yüksekliğini 5 kat olarak onaylamıştır. Büyükşehir Belediyesi Meclis kararının ilan-askı işlemleri Çankaya Belediyesi tarafından yürütülecektir" ifadelerini kaydetti ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Süreci şeffaf bir biçimde paylaşmamıza rağmen özellikle bazı çevrelerin “bu parsele gökdelen dikiliyor”, “Anıtkabir’in silüeti bozuluyor” şeklinde yaptığı açıklamaları iyi niyetli bulmuyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve hatıralarına saygılı bir şekilde Ankara’ya hizmet etmeyi sürdürecektir.” (DUVAR)