Ankara Barosu’ndan Fincancı tepkisi: Açıkça hak ihlali

Ankara Barosu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi: "Hukuka aykırı ve keyfi gözaltı, AİHS`de düzenlenmiş olan özgürlük ve güvenlik hakkının açıkça ihlalidir.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 'Kimyasal gaz' iddialarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına Ankara Barosu da tepki gösterdi.

Baro'dan yapılan açıklamada, gözaltı işleminin ‘hukuka aykırı ve keyfi’ bir biçimde yapıldığına dikkat çekildi, “AİHS`de düzenlenmiş olan özgürlük ve güvenlik hakkının açıkça ihlalidir” denildi.

‘HUKUKA AYKIRI’

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın, savcılık makamına giderek ifade vereceğini yazılı olarak bildirmesine rağmen, kolluk kuvvetlerince gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gözaltı, soruşturma sürecinde uygulanan bir tedbirdir. Keyfi olarak uygulanması güvenlik ve özgürlük hakkına orantısız müdahale anlamına gelir. Hukuka aykırı ve keyfi şekilde uygulanan her tedbir, maksadını aşarak cezaya dönüşmektedir. Toplum önünde Türk Tabipleri Birliği’nin hedef haline getirilmesi ve yönetimsel faaliyetlerinin elinden alınma tehdidi kabul edilemez. Keyfi gözaltı kararları ile hukuk güvenliği ilkesini yok sayan hukuk dışı uygulamaların her zaman karşısında olduğumuzu, sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.” (HABER MERKEZİ)