Animatör ve karakter tasarımcısı Masami Suda öldü

Animatör ve karakter tasarımcısı Masami Suda, 77 yaşında öldü. En çok Hokuto no Ken karakter tasarımıyla tanınan Suda, Gatchaman ve Youkai Watch'ın yanı sıra birçok tasarıma daha imzasını attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anime dünyasının önemli isimlerinden olan animatör ve karakter tasarımcısı Masami Suda, 77 yaşında öldü. Suda, Slam Dunk, Speedracer, Dragon Ball Z, Yu-Gi-Oh! gibi birçok klasiğe imzasını attı. 

Suda'nın ölüm haberi Twitter kullanıcısı Olivier Fallaix tarafından açıklandı. Fallaix'in paylaşımında, "Masami Suda, 77 yaşında öldü. En dikkate değer çalışması, Hokuto no Ken'in (Ken the Survivor) karakter tasarımıydı. Japon Animasyon Yaratıcıları Derneği'nin bir üyesiydi.

Başlangıçta Tatsunoko Productions aracılığıyla kariyerine başlayan Suda, kariyeri boyunca Toei Animation için birçok farklı dizide hem karakter tasarımcısı hem de animatör olarak çalıştı. Suda ayrıca, Japon Animasyon Yaratıcıları Derneği'nin önde gelen bir üyesiydi. "Pokemon 2000 The Movie", "Gatchaman", "Judo Boy", "Hellsing Ultimate", "Beserk" ve "Dragon Ball Z" gibi yapımlarda imzası olan Suda'nın en çok bilinen yapımı ise "Fist of the North Star" oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)