Amerikalı şarkıcılardan açık mektup: Şarkı sözleri suç delili olmasın

50 Cent, Christina Aguilera ve Drake gibi birçok şarkıcı, şarkı sözlerinin ABD mahkemelerinde suç delili olarak kullanılmasına karşı yazılan açık mektuba imza attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 50 Cent, Post Malone, Alicia Keys, 21 Savage, Christina Aguilera, Drake, Jack Harlow ve Travis Scott gibi isimler, rap şarkılarındaki sözlerin ABD mahkemelerinde suç delili olarak kullanılmasına karşı açık mektup yayınladı.

Birçok şarkıcı, The New York Times ve Atlanta Journal-Constitution'da yayınlanan Art on Trial: Protect Black Art (Yargılanan Sanat: Siyah Sanatını Koruyun) başlıklı mektuba  imza attı.

NTV'de yer alan habere göre, Warner, Sony ve Universal gibi plak şirketlerinin yanı ısıra Spotify, TikTok ve YouTUbe Music de mektuba destek verdi. Mektupta savcıların, davalarda rap sözlerini kanıt olarak kullanmaktan vazgeçmesi istendi.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Rapçiler hem kahramanı hem de kötüyü oynayabilen karmaşık karakterlerle dolu dünyalar yaratan hikaye anlatıcılarıdır. Ancak rap sözleri, diğer sanat formlarına göre siyahların yaratıcılığını ve sanatçılığını suç haline getirmek için itiraf olarak kullanılıyor." (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)