Ameliyattan korkup erteledi, boynundan 800 gramlık kitle çıkarıldı

Diyarbakır'da ameliyat olmaktan korkan hasta, nefes almakta zorlanınca hastaneye gitti. Op. Dr. Toker'in ikna çabalarıyla ameliyat edilen hastanın boynunda 800 gramlık kitle çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da uzun yıllar nefes darlığı çeken hasta, ameliyat korkusu nedeniyle doktora gitmekten çekindi. Şikayetleri artan hasta, yakınlarının zorlamasıyla hastaneye başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker'in muayene ettiği hastanın boğazında büyük bir kitle tespit edildi. Ameliyata alınan hastanın boynundan 800 gramlık kitle çıkarıldı.

'HASTAMIZ AMELİYAT KORKUSUNU DA YENDİ'

DHA'nın haberine göre, Op. Dr. Toker, yapılan operasyon sonrası hastanın ameliyat korkusunu da yendiğini belirterek, "Bu vaka büyümeleri çok nadir görülen ama toplumumuzda sıkça görülen tiroit hastalığının örneklerinden biridir. Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir. 65 yaşındaki bu bayan hastamız da yıllarca doktora gelmekten çekinen ve ameliyat olmaktan korkan bir hastamızdı. Onu ikna edip, başarılı bir ameliyatla kitleyi çıkardık. Hasta daha önce solunum sıkıntısı, görsel görünümün kötü oluşu, gece yatmakta zorluk çeken şikayetleri olan bir hastamızdı. Hastayı güler yüzlü, rengi açılmış, psikolojisi düzelmiş şekilde taburcu ettik" dedi. 

Dr. Toker, hastalığın gebelerde de sinsice seyredebilen bir hastalık olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Yeni doğanlarda anne karnındayken zeka geriliğine kadar gidebiliyor. Bundan dolayı bir de TFT'nin yapılması lazım. Bu hastalarımızın özellikle iyotlu tuz kullanmaları lazım." (HABER MERKEZİ)