Ameliyat edilen Papa taburcu oldu: 'Hâlâ yaşıyorum'

Karnında kesiğe bağlı gelişen fıtık sebebiyle 7 Haziran'da ameliyat olan Papa Franciscus taburcu edildi, hastane çıkışında kendisini bekleyen gazetecileri, hasta ve hasta yakınlarını selamladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, karnında kesiğe bağlı gelişen fıtık sebebiyle 7 Haziran'da ameliyat olması sonrası bugün taburcu oldu.

Papa, 2 yıl önce geçirdiği kalın bağırsak ameliyatının ardından karnında kesiğe bağlı gelişen fıtık nedeniyle Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde 7 Haziran'da yapılan laparatomi ve karın duvarına protez yerleştirilmesi operasyonunun ardından iyileşme sürecini tamamladı. Bu sabah hastaneden ayrılan Papa, sağlık ekibine teşekkür etti.

ŞÜKÜR DUASI İÇİN SANTA MARIA MAGGIORE KİLİSESİ'NE GİTTİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, hastane çıkışında kendisini bekleyen gazetecileri, hastaları ve hasta yakınlarını selamlayan Papa, "Halen yaşıyorum" ifadelerini kullandı. Papa Franciscus, Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında 14 Haziran'da yaşanan mülteci teknesi kazasından da büyük acı duyduğunu belirtti. Katoliklerin ruhani lideri, hastaneden ayrıldıktan sonra şükür duası için Santa Maria Maggiore Kilisesi'ne gitti.

86 yaşındaki Papa, nefes darlığı şikayetiyle 29 Mart'ta yine Gemelli Hastanesi'ne kaldırılmış, solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle gördüğü tedavinin ardından 1 Nisan'da taburcu edilmişti. 2013'te Katolik Kilisesi'nin 266'ncı Papası olarak seçilen Franciscus, dizindeki rahatsızlık sebebiyle bir süredir tekerlekli sandalye kullanıyor. (DIŞ HABERLER)