Amazon'dan 'Blade Runner' dizisi geliyor

"Blade Runner"ın dizisi geliyor. "Blade Runner 2099" adlı dizi, Prime Video’da yayınlanmak için onay aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim kurgu serisi "Blade Runner"ın dizisi geliyor. Amazon Prime Video'da yayınlanmak için onay alan dizi, "Blade Runner 2099" adını taşıyacak. 

Oyuncular eşliğinde çekilecek yeni dizi, 2017'de vizyona giren Blade Runner 2049 filminin devam dizisi olacak. İlk filmin yönetmenliğini yapan Ridley Scott’ın dizide yapımcılık yapacağı belirtilirken, dizinin senaristliğini ise Silka Luisa üstlenecek.

'BLADE RUNNER 2099'U PRIME VIDEO MÜŞTERİLERİNE SUNACAĞIMIZ İÇİN ÇOK HEYECANLIYIZ'

Amazon Studios’un başında yer alan Vernon Sanders, yaptığı açıklamalarda, “Ridley Scott’ın yönettiği orijinal Blade Runner, tarihin en iyi ve en etkili bilim kurgu filmlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Bu yüzden biz de Blade Runner 2099’u tüm dünyadaki Prime Video müşterilerimize sunacağımız için çok heyecanlıyız" dedi. 

Orijinal "Blade Runner" filmi, 1982'de izleyiciyle buluştu. Philip K. Dick'in 'Do Androids Dream of Electric Sheep?' kitabından esinlenilerek hazırlanan filmde başrol oyuncusu Harrison Ford'a Rutger Hauer, Sean Young ve Edward James Olmos eşlik etti. 2017'deki filmde Ford ve Olmos'un yanı sıra Ryan Gosling, Jared Leto, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James ve Dave Bautista rol aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)