Amazon ve Ridley Scott ortaklığıyla Blade Runner dizisi geliyor: Blade Runner 2099

Amazon Studios, Ridley Scott ortaklığıyla bir "Blade Runner" dizisi hazırlıyor. Dizi, Denis Villeneuve imzalı "Blade Runner 2049"un 50 yıl sonrasını anlatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon, bilim kurgu serisi "Blade Runner"ın dizisini çekecek. "Blade Runner 2099" adlı dizi, "Blade Runner" serisinin ikinci filmi "Blade Runner 2049"un devamı niteliğinde olacak.

Variety'nin aktardığına göre, Silka Luisa'nın yazıp yürütücü yapımcılık yapacağı dizide, "Blade Runner" serisinin ilk filminin yönetmeni Ridley Scott ise Scott Free Productions aracılığıyla dizinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Yürütücü yapımcı kadrosunda ayrıca Alcon Entertainment'tan Andrew Kosove ve Broderick Johnson, Scott Free'den David W. Zucker, "Blade Runner 2049"un senaristi Michael Green, Ben Roberts, Cynthia Yorkin ve Clayton Krueger da yer alıyor.

DİZİ, 'BLADE RUNNER 2049'UN 50 YIL SONRASINDA GEÇECEK

Diziyle ilgili ayrıntılar gizli tutulsa da açıklanan "Blade Runner 2099" adı, dizinin 2017 yılında Denis Villeneuve imzalı "Blade Runner 2049"un olaylarından elli yıl sonra geçeceğini gösteriyor. 

Harrison Ford’un başrolünde yer aldığı ilk filmde (Blade Runner), 2019 yılı Los Angeles’ında insanlar ve replicant ismi verilen gelişmiş android’ler arasındaki olaylar ve isyan düzenleyen replicantları öldürmek için görevlendirilen Rick Deckard isimli bir polisin başından geçenler anlatılıyor. Ryan Gosling’in yer aldığı ikinci filmde (Blade Runner 2049) ise, polis olarak görev yapan bir replicant’ın android’ler hakkında önemli bir keşif yapması, bu keşfin de onu otuz yıldır kayıp olan Rick Deckard’a yönlendirmesi anlatılıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)