Amazon özür diledi: Sürücüler tuvalet bulmakta güçlük çekiyor

Çalışanlarının pet şişeye idrarlarını yapmak zorunda kaldığı yönündeki iddialarla gündemde olan Amazon, sürücülerin özellikle salgın döneminde umumi tuvalet bulmakta 'güçlük çektiklerini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde, çalışanlarının pet şişeye idrarlarını yapmak zorunda kaldığı yönündeki iddialarla gündemde olan e-ticaret devi Amazon'dan yapılan açıklamada, sürücülerin özellikle salgın döneminde umumi tuvalet bulmakta 'güçlük çektikleri' belirtildi. Şirket, geçtiğimiz hafta Twitter'da bu iddiaları eleştiren ABD Temsilciler Meclisi üyesi Mark Pocan'a verilen 'sert yanıt' nedeniyle de özür dilediklerini duyurdu.

Demokrat Partili Marc Pocan, Twitter paylaşımında "Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz. Üstelik siz sendikaya karşı bir tutum sergileyip çalışanların pet şişeye idrarlarını yapmaya zorlarken" demiş, şirketten gelen yanıtta ise "Şişelere idrar yapıldığı yönünde gerçekten inanmıyorsunuz, değil mi? Bu doğru olsaydı kimse bizim için çalışmazdı" ifadeleri kullanılmıştı.

'AMAZON'A ÖZGÜR BİR DURUM DEĞİL'

"Temsilciler Meclisi üyesi Pocan'a bir özür borçluyuz" denilen açıklamada, Amazon çalışanlarının 'istedikleri zaman tuvalete gitmek üzere istasyonlarından uzaklaşabileceği' belirtildi ve kuryelerin 'kırsal yollarda umumi tuvalet bulmakta zorlandığı' aktarıldı. Açıklamada, "Bu durum, özellikle birçok umumi tuvaletin kapalı olduğu Covid-19 salgını sırasında kötüleşti" ifadelerine yer verildi. Umumi tuvaletlere erişim sıkıntısının sektör çapında devam eden bir sorun olduğunu savunan şirket, bunun 'Amazon'a özgü olmadığını' ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)