Amasya'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Amasya'da valilik, yangınlara karşı önlem amaçlı orman alanlarına girişlerin 31 Ekim'e kadar yasaklandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasya'da olası yangınlara karşı ormanlık alanlara girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, esire alanları dışında, ormanların çevresinde, içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermenin, kamp yapmanın, piknik yapmanın, mangal, semaver, her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu belirtildi. 

Orman yangınlarına karşı korunmak amacıyla yeni kararlar alındığı ve 19 Temmuz-31 Ekim arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"İlimize genelinde anız ve bahçe artıklarının toplanarak yakılması yasaklanmıştır. İzin verilen tesis ve günübirlik kullanım alanlarında 31 Ekim 2022 tarihine kadar ateşli piknik yapılmasına saat 19.00’dan sonra müsaade edilmeyecektir. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu ve ateşli silah gibi yanıcı madde kullanılmasına müsaade edilmeyecektir."

Açıklamada ayrıca, karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı aktarıldı. (HABER MERKEZİ)