Amasya'da çiftçi marulu döktü: Battık biz

Amasyalı çiftçi, satış fiyatı maliyetini karşılamadığı için marullarını Yeşilırmak kıyısına döktü. Çiftçi “Tayyip sesimizi duymuyor. Battık biz bu sene” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Satış fiyatı maliyeti karşılamadığı için marullarını Yeşilırmak Nehri kıyısına döken çiftçi Fırat Şeker “Çok güzel marullarımız var ama para etmiyor. Bugün dördüncü araba döktüğümüz. Tayyip sesimizi duymuyor. Battık biz bu sene, marulu kimse almıyor” diye konuştu.

‘MARUL PARA ETMİYOR’

Amasya’nın Büyükkızılca Köyü’nde çiftçilik yapan Fırat Şeker, marulun maliyeti 1 lira 50 kuruşken satışının 50 kuruş olmasına tepki gösterdi. Satış fiyatının maliyeti dahi karşılamadığını söyleyen Şeker, marullarını Yeşilırmak kıyısına döktü. Kimsenin kendilerine yardım etmediğini belirten Şeker şunları söyledi: “Marul sezonunda marulu çöpe döküyoruz. Çok güzel marullar çöpe gidiyor, para etmiyor. Bugün dördüncü araba döktüğümüz. Tayyip sesimizi duymuyor. Battık biz bu sene, kimse almıyor. Ben bir çiftçi oğluyum. Marulun satışı 50 kuruş ama maliyeti 1 lira 50 kuruş. Şu an da maliyeti bile kendini kurtarmadığı için çöpe döküyoruz. Bize kimse bakmıyor. İşçinin yevmiyesi 90 lira. Hiç kimse yardım, destek vermiyor bize. Artık kimseden yardım isteyemiyoruz. Gittiğimiz yerlerden 'ret' cevabı alıyoruz. Bize kimse yardımcı olmuyor. Onun için de çöpe döktük." (ANKA)

 

Etiketler marul çitfçi