Aluform Pekintaş işçileri eylemlerinin 1. yılını pasta ile kutladı

Türk Metal İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Aluform Pekintaş işçileri, eylemlerinin birinci yılını pasta keserek kutladı.

Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - Düzce’de faaliyet gösteren Aluform Pekintaş fabrikası işçileri, sendikal örgütlenmeye gittikleri için işveren tarafından farklı gerekçelerle bir yıl önce işten çıkarıldı. Hkları için mücadele eden işçiler, bugün, eylemlerinin birinci yılında pasta kesti. 

'BU İŞ DAHA UZASIN İSTEMİYORUZ'

Bir yıl içinde işçilerin eylem yapmaları valilik kararıyla 4 kez yasaklandı. Valilik yasağının kalkmasından sonra fabrika önünde çadır kurarak eylemlerine devam eden işçiler, bu defa mahkeme kararıyla alandan uzaklaştırıldı. İşçiler, mahkeme kararlarının ardından bir diğer grup şirketi önünde eylem için çadır kurmak istedi ama bu sefer de çadır kurmak istedikleri alana hafriyat döküldüğünü gördü.

İşçi temsilcisi Tanzer Aydın, bugün birinci yılını dolduran mücadeleleri ile ilgili konuştu. Aydın, "Patronun dört fabrikasında ateşi yaktık. Sendikalaşma süreci devam ediyor. Bugün olmasa ileride mutlaka işçiler sendikal haklarını kullanmaya başlayacaklar" dedi. Aydın,  “Büyük bir mücadele ile buraya kadar getirdik. Daha uzasın istemiyoruz. Yerel mahkemeyi kazandık. Dava istinaf sürecinde. Oradan da haklarımızın iade edileceği yönünde karar çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve İşçinin Kendi Partisi Sakarya temsilcisi Deniz Çelik'in bulunduğu eyleme, EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da gönderdiği mesajla destekte bulundu.

Pasta, avukat Doğan Eser tarafından şu ifadelerle kesildi: “Yıldönümlerinde 'nice senelere' diyerek kesilir ancak; umarım bu direniş için bir daha pasta kesmek zorunda kalmayız."