Altun doğruladı: CIA-SVR, MİT'in ev sahipliğinde görüştü

Fahrettin Altun, CIA ile SRV'nin Ankara'da MİT aracılığıyla buluştuğunu teyit etti, "Türkiye tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Rus Dış İstihbarat Servisi'nin (SVR) Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ev sahipliğinde Ankara'da bir araya geldiği haberini doğruladı.

AA'nın AP'den aktardığına göre Altun, CIA Direktörü Bill Burns ile SVR Başkanı Sergey Narışkin’in MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da buluştuğunu belirterek "Bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" dedi.

Toplantıda nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını vurgulayan Altun, "Daha önce Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır" değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)