Altın Portakal Sinema Okulu’na başvurular açıldı

3-8 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi düzenlenecek olan Altın Portakal Sinema Okulu için başvurular açıldı. Etkinliğe son başvuru tarihi, 13 Eylül Pazartesi olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, geleceğin sinemacılarına destek olmaya devam ediyor. Festival kapsamında ilk kez 2019 yılında düzenlenen ve 150 öğrenciyi ağırlayan, geçen yıl ise pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen ve 250 öğrenciyi sinema profesyonelleri ile buluşturan Altın Portakal Sinema Okulu için başvurular açıldı.  

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, "Gençler üretecek, Antalya gençlerle birlikte yükselecek" sloganıyla yola çıkılan Antalya Sinema Okulu için, “Bu yıl da Türkiye'deki üniversitelerde Radyo, Televizyon, Sinema, Medya, İletişim ve Görsel Sanatlar eğitimi alan 250 öğrenci seçilecek. Geleceğin sinemacılarına hayallerine ulaşmalarında destek olmayı ve ilham vermeyi amaçlayan Altın Portakal Sinema Okulu'nda sinema sektörünün önde gelen isimleri öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak” ifadelerini kullandı.

Festival, Altın Portakal Sinema Okulu'na katılamayanlar için de herkesin erişimine açık olarak söyleşi ve röportaj videoları yayınlayacak. Bu videolar, festival sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

ALTIN PORTAKAL SİNEMA OKULU'NA SON BAŞVURU TARİHİ 13 EYLÜL"

3-8 Ekim tarihleri arasında yine çevrimiçi düzenlenecek olan Altın Portakal Sinema Okulu için son başvuru tarihi 13 Eylül Pazartesi olarak belirlendi. Sinema öğrencileri başvuru formuna festival web sitesi üzerinden ulaşabilecek. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı ve 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre yürütecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)