Altın Küre Ödülleri satıldı

Altın Küre Ödülleri artık Hollywood Yabancı Basın Derneği (HFPA) tarafından dağıtılmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dick Clark Productions ve Eldridge Industries, Altın Küre Ödülleri'nin tüm varlıklarını, haklarını ve mülklerini Hollywood Yabancı Basın Derneği'nden (HFPA) satın aldı. HFPA'nın da kapanacağı belirtildi. 

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, ödüllerin yeni sahipleri, HPFA'nın eğlence sektörüyle ilgili bağışlarını sürdürecek olan Altın Küre Vakfı'nı kuracak. Her yıl düzenlenen Altın Küre Ödül Gecesini de bundan sonra Dick Clark Productions ve ortakları planlayacak, sunacak ve yapımcılığını üstlenecek. Başkan Helen Hoehne de dahil olmak üzere birkaç HFPA üyesi yeni ticari girişimin bir parçası olacak.

Eldridge'in başkanı Todd Boehly yaptığı açıklamada, "Bugün, Altın Küre'nin evriminde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. DCP'deki ortaklarım ve ben, sağlam bir yönetim yaklaşımının başarılı bir şekilde uygulanmasına, çeşitli ve uluslararası oylama organlarının genişletilmesine, profesyonel, güvenli ve hesap verebilir bir ortamın uygulanmasına ve Altın Küre için yeni bir hedefe sahip olan yeni sahipliğe olan bağlılıkları için Helen ve ekibine minnettarız" ifadelerini kullandı. 

81'nci Altın Küre Ödülleri için belirlenen 7 Ocak 2024 tarihi, etkinlik için henüz bir yayın ortağı olmamasına rağmen halen geçerli görünüyor.