Altın Koza'da LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki mesajı: Birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz

Altın Koza'da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Barış Gönenen, LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki göstererek, "Herkesi LGBTİ+lara karşı yürütülen nefret siyasetine karşı ses çıkarmaya davet ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı. "Çilingir Sofrası" filmindeki performanslarıyla Ahmet Rıfat Şungar'la En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü paylaşan oyuncu Barış Gönenen, ödül konuşmasında "Büyük Aile Buluşması" adlı LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki gösterdi

Gönenen, şu ifadeleri kullandı: "Yönetmenimiz Ali Kemal Güven'e çok teşekkür ediyorum. Bu harika iki rolü bize verdiği için. Çok güzel bir süreçli. Bütün ekip arkadaşlarıma, bütün oyuncu arkadaşlarıma, görüntü yönetmenimize, sanat yönetmenimize, kurgucumuza, bu işe inanan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle yapımcılarımız Metin ve Seda'ya teşekkür etmek istiyorum, bu filmi yapma cesareti gösterdikleri için. 'Cesaret' kelimesini seçerek kullanıyorum çünkü biliyorsunuz yarın Türkiye’de bir eylem var. Bir nefret eylemi. Ben buradan herkesi sistematik olarak LGBTİ+’lara karşı yürütülen bu nefret siyasetine karşı ses çıkarmaya davet ediyorum. Birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz."

'HER ZAMAN BAŞKA BİR YOL VAR'

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise "Bana Karanlığını Anlat" filmindeki rolü ile Aslıhan Gürbüz ve "Ela ile Hilmi ve Ali" filmindeki performanslarıyla Ece Yüksel'e verildi. Aslıhan Gürbüz, ödül konuşmasında, "Kadının sesinin alındığı ve içinin boşaltıldığı bu dönemde böyle bir hikâyeye beni bir şekilde ortak ettikleri, bana güvendikleri ve Nermin'i teslim ettikleri için başta yönetmenimiz Gizem Kızıl'a ve sevgili yapımcımız Ayşe Barım'a çok teşekkür ederim. Ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim, tek başına yapılan bir iş değil çünkü bu. Deyim yerindeyse dımdızlak kalmış bütün kadınlar adına almak istiyorum bu ödülü. Her zaman başka bir yol var, umut da var. Çok güçlüyüz, sesimiz de içimizde" dedi. 

'ÇİĞDEM MATER'E ÖZGÜRLÜK'

Ece Yüksel ise şöyle konuştu:

"Yönetmenimiz Ziya Demirel'e teşekkür ederim. Böyle incelikli yazılmış bir karakteri canlandırdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Maalesef çok fazla yok böyle incelikli yazılmış kadın karakterler. Umarım gelecekte daha fazla olur. Bu benim için çok anlamlı bir ödül. Ben ilk ödülümü 17 yaşındayken Altın Koza'da almıştım. Umut Vadeden Kadın Oyuncu Ödülü. Ve şimdi 7 sene sonra En İyi Kadın Oyuncu Ödülü alıyorum. O yüzden çok anlamlı bir ödül benim için. Son olarak da, Çiğdem Mater'e özgürlük! Umarım en kısa zamanda aramızda göreceğiz meslektaşımızı." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)