Altın Koza'da 'Ceylin' protestosu: 'Sözleşme varsa adım nerede?'

Altın Koza'da yarışan "Ceylin" filminin iki yönetmeni olmasına rağmen birinin adının yazıldığı ve afişin de çalıntı olduğu öne sürüldü. Gösterim öncesi yönetmen Sihay ve film ekibinden tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

ADANA - 30. Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film dalında yarışan "Ceylin" filminin iki yönetmeni olmasına rağmen birinin adının yazıldığı ve filmin afişinin çalıntı olduğu öne sürüldü. Filmin gösterimi öncesinde yönetmen Ozan Sihay ve film ekibi durumu protesto etti.

Eylemde "İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 19. ve 20. maddesine göre 'ifade özgürlüğü' yayma ve barış içinde toplanma' hakkımı kullanıyorum", "Co-Director derken?" ve "Sözleşme varsa adım nerede!" pankartları taşındı.

YÖNETMEN OZAH SİHAY: GALAYA BİLE DAVET EDİLMEDİM

Yönetmen Ozan Sihay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Filmimizin galası bugün Esas 01 Burda AVM’de PGM Sahnede. 20:30’da başlayacak fakat yer bulabilmek adına mümkün olduğunca erken gelmeye çalışınız. Bu arada filmin yönetmeni olarak galaya davet bile edilmedim o yüzden ben de erken gidip bilet alacağım" ifadelerini kullandı.

Filmin sonrasında film ekibi soru cevap için sahneye davet edildi. Yönetmen Ozan Sihay sahneye alkışlar eşliğinde çıktı. Tüm soruların yönetmen Tufan Şimşekcan'a yöneltilmesi üzerine salondan "Diğer yönetmene de mikrofon verin" sesleri yükseldi. Sihay, tüm ekibe ve seyircilere teşekkür etti.

Filmin yapımcısı Menderes Demir ise yaptığı açıklamada, filmin mahkeme sürecinin devam ettiğini ve bu tartışmaların filme ve festival sürecine yansımamasını istediğini söyledi. 

Ne olmuştu?

Adanalı yönetmen Ozan Sihay ve Tufan Şimşekcan, geçtiğimiz yıl şubat ayında mevsimlik tarım işçisi bir kız çocuğunun yaşadığı dramın anlatıldığı "Ceylin" adlı filmi çekti. 

Sihay, 30. Altın Koza'da yarışmaya seçilen filmin afişinde isminin ’ortak yönetmen’ olarak yer aldığını görünce ihtar çekti.