Altın Gün'ün yeni albüm konseri Sosyo'da

Müzik grubu Altın Gün, yeni albümlerinin ilk konserini Sosyo’dan canlı olarak gerçekleştirecek. Altın Gün grubunda Merve Daşdemir vokal, keyboard; Erdinç Ecevit vokal, saz, keyboard; Jasper Verhulst bass; Ben Rider gitar; Daniel Smienk davul ve  Gino Groeneveld perküsyonda yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amsterdam merkezli Anadolu rock ve Türk psychedelic folk grubu Altın Gün, üçüncü albümleri “Yol”u bugün dinleyicileri ile buluşturdu. 62. Grammy Ödülleri’ne de aday gösterilen grup, yeni albümleri “Yol”un ilk konserini 20 Mart Cumartesi günü Türkiye’nin ilk biletli online etkinlik platformu Sosyo’dan canlı olarak verecek.

Anadolu ve Türk halk müziğinin farklı geleneklerinden yararlanılan ancak çoğunlukla güçlü bir uluslararası pop sound'u sunan "Yol", aynı zamanda grup için yapım ve kayıtta çok farklı bir yaklaşıma işaret ediyor. Albümde 1970'lerin sonu veya 1980'lerin başındaki "Euro" synth pop'un seçkin öğeleri yer alırken bu öğeler belirli enstrüman seçimleriyle beslendi. "Arda Boyları", "Kara Toprak" ve "Sevda Olmasaydı' ve kapanış şarkısı "Esmerim Güzelim" albümün öne çıkan şarkıları arasında yer alıyor.

Altın Gün grubunda Merve Daşdemir vokal, keyboard; Erdinç Ecevit vokal, saz, keyboard; Jasper Verhulst bass; Ben Rider gitar; Daniel Smienk davul ve  Gino Groeneveld perküsyonda yer alıyor.

Çekimleri Almanya’nın Voerde bölgesindeki Reyna Palace’da yapılacak olan konserin biletleri, Sosyo ve Biletix’ten 30 TL’ye satışa çıktı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)