Altılı masanın 3 komisyonu çalışmaya başladı

6 muhalefet partisinin genel başkanının kararıyla oluşturulan 3 komisyon bugün çalışmaya başlıyor. İlk olarak ‘Seçim İşleri’ daha sonra ‘Teknik’ komisyon ile 'Seçim Güvenliği' komisyonu toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatını açıklayan 6 siyasi parti liderinin kararıyla kurulan 'Seçim Güvenliği', 'Siyasi İşler' ve 'Teknik' komisyon, bugün ilk toplantılarını yapıyor.

Gelecek Partisi genel merkezinde gün boyu yapılacak toplantıların ilki saat 13.30 itibariyle başlayan Seçim Komisyonu oldu. Seçim Komisyonu toplantısına Muharrem Erkek (CHP), Mustafa Yeneroğlu (DEVA Partisi), Bülent Şahinalp (Demokrat Parti) Nedim Yamalı (Gelecek Partisi), Şenol Sunat (İYİ Parti) ve Bülent Kaya (Saadet Partisi) katıldı.

Seçim Komisyonu’nun ardından toplanacak ikinci komisyon anayasal yasal mevzuat çalışmasını yürütecek olan Anayasal ve Yasal Çerçeve Hazırlık Komisyonu olacak. Saat 15.00’da toplanacak olan komisyonda Muharrem Erkek (CHP) Mustafa Yeneroğlu, (DEVA) Serhan Yücel (Demokrat Parti), Serap Yazıcı (Gelecek Partisi) ve Uğur Poyraz (İYİ Parti) Bülent Kaya (Saadet Partisi) görev yapacak.

Seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan ‘Seçim Süreci ve Seçim Güvenliği’ komisyonu saat 16.00’da toplanacak. Komisyona Oğuz Kaan Salıcı (CHP), İdris Şahin (DEVA Partisi), İlay Aksoy (Demokrat Parti), Ayhan Sefer Üstün (Gelecek Partisi), Şenol Sunat (İYİ Parti) ve Hasan Bitmez (Saadet Partisi) katılacak.