Altay Fan Token'in satışından 23 milyon lira gelir sağlandı

Altay Fan Token’ın ön satış için ayrılan bölümünün tamamının 60 saatte satıldığı açıklandı. Ön satış fiyatı 0,80 lira olan Altay Token’in 17 Eylül’den itibaren 1 liradan arz edileceği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor kulüpleri yeni gelir kaynaklarından biri olarak 'Fan Token' projelerini gündemine alıyor. Bu projelere Altay Spor Kulübü de adım attı. Süper Lig’e bu sezon katılan Altay ve blok zincir teknolojisi şirketi ICRYPEX iş birliğinde piyasaya çıkartılan 0,80 lira değerindeki Altay Fan Token’ın, ön satış takvimi tamamlanmadan tükendiği açıklandı.
Geçen hafta Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen basın lansmanıyla duyurulan Altay Fan Token’ın ön satış için ayrılan 28.710.000’lik bölümü 60 saat içinde satıldı. ICRYPEX imzası taşıyan Altay Token’in toplam arza ulaşması ise 25 yıl sürecek.

BAŞKAN: CAN SUYU OLACAK

Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, “Fan Token projelerine tüm dünyada hem spor kulüplerinden hem de kripto para yatırımcılarından çok büyük bir ilgi var. Türk futbolunun en köklü takımlarından biri olarak, bu projeyi hayata geçirmek bizim için çok önemliydi. 60 saat gibi kısa bir sürede satılan her Altay Token spor kulübümüze can suyu olacak. Ön satış sürecinin ardından da aynı ilginin süreceğine ve Altay Token’ın sportif başarılarımızla yükseleceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

GÖKALP: BİNLERCE KRİPTO PARA YATIRIMCISI İLGİ GÖSTERDİ

Ön satış sürecini değerlendiren ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer şunları söyledi: “Geçen hafta duyurduğumuz Altay Token'ı 13 Eylül günü ön satışa sunduk. Ön satış fiyatını 0,80 TL olarak belirlediğimiz Altay Fan Token planladığımız takvimden 2 gün önce tükendi. Binlerce kripto para yatırımcısı tarafından kısa bir sürede 23 milyon TL hacim oluşturan Altay Fan Token, 17 Eylül Cuma, 00.00 itibarıyla 1 TL üzerinden halka arz edilecek. Kripto para yatırımcılarının ve Altay taraftarının ön satış sonrasında da aynı ilgiyi göstereceğine inanıyoruz.”

90 GÜN KİLİTLİ KALACAK

Ön satışın 60 saatte tamamlanmasının ise gözleri 17 Eylül 2021 tarihinde saat 00.00’da başlayacak halka arza çevirdiği belirtildi. Yapılan açıklamaya göre halka arz, 1 liradan başlayacak, arz-talep dengesine göre değişecek. Ön satışta 0,80 liradan satın alınan Altay Fan Tokenlar 90 gün boyunca kilitli kalacak. (İZMİR-DHA)