Almanya'da Türk hastanın solunum cihazını kapatan hasta da Türk çıktı

Almanya'da koronavirüsü tedavisi gören hastanın solunum cihazı kapatılınca yaşamını yitirdi. Ölen kişinin de, sesten rahatsız olduğu gerekçesiyle cihazı kapatan hastanın da Türk olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Mannheim şehrinde, geçtiğimiz kasım ayında yaşanan olayda, solunum cihazına bağlı halde koronavirüsü tedavisi gören hastayla aynı odayı paylaşan bir diğer hasta sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle aynı odada yatan iki hastadan biri, solunum cihazının sesinden rahatsız olduğu için cihazı kapattı. Cihazı kapatılan hasta daha sonra hayatını kaybetti. Her iki hastanın kimlikleri de açıklandı. Hilal K.'nın solunum cihazını kapatan oda arkadaşının 72 yaşındaki Hatun C. olduğu açıklandı. 

SOLUNUM CİHAZININ İKİ KERE KAPATTI

Halk TV'nin haberine göre, solunum cihazı kapatılan hasta, sağlık görevlilerin çabasıyla hayata tutunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, iki kadının da Türk olduğu ortaya çıktı.
Almanya’nın Mannheim kentinde bir kadın hasta, kasım ayında bir başka hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olduğu için cihazı iki defa kapattı. 72 yaşındaki kadın hastanın oda arkadaşı olan 79 yaşındaki hastanın, solunum cihazını sesinden rahatsız olduğu için iki defa kapattığı ve kadının cinayete teşebbüsten tutuklandığı belirtildi. 72 yaşındaki kadının, diğer hastanın solunum cihazını daha önce de kapattığı, sağlık görevlilerinin uyarısına rağmen kadının, daha sonra solunum cihazını tekrar kapattığı ifade edildi.

Alman Bild gazetesinin haberine göre 79 yaşındaki solunum cihazına bağlı olan hastanın adı Hilal K.'ydı ve kurtarılmadı. Hilal K. olayın ardından hayata döndürülmüş ve iyileşmeye devam ediyordu ancak hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu, cesedin otopsisini yapıyor. 

Hilal K.'nın kızı ise kliniği suçluyor.