Almanya'da saldırı tehdidi: İran'dan gelen uçakta arama yapıldı, uçuşlar durduruldu

İran'ın başkenti Tahran'dan gelen bir uçakla ilgili alınan saldırı tehdidi sebebiyle Almanya'daki Hamburg Havalimanı'nda uçuşlar bir süreliğine askıya alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'daki Hamburg Havalimanı'nın, e-posta yoluyla saldırı tehdidi alınması üzerine uçuşları bir süreliğine askıya aldığı ve İran'ın başkenti Tahran'dan gelen 198 yolculu uçakta arama yapıldığı açıklandı. Konuya ilişkin Reuters haber ajansına konuşan federal polis sözcüsü, söz konusu tehdidin 'ciddi' kategorisinde değerlendirildiği ve standart prosedür gereği uçaktaki yolcularla görüşmeler yapıldığı bilgisini paylaştı. 

HAVALİMANI İTFAİYESİ DE ARAMAYA KATILDI

Polis sözcüsü, havalimanı itfaiyesinin aramaya katılması sebebiyle havalimanına uçakların inmesinin ya da uçakların havalimanından kalkmasının mümkün olmadığını aktardı. Hamburg Havalimanı da ilk açıklamasında, alınan önlemler gereği uçuşlarda gecikmeler olacağı uyarısında bulunarak uçuşların ne zaman tekrar başlayacağı ile ilgili bilgi vermedi. Daha sonra havalimanından yapılan açıklamada ise uçuşların devam ettiği bildirildi.

Saldırı tehdidi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katılımıyla yapılan Almanya-Fransa hükümet toplantısının ilk gününde yapıldı. (DIŞ HABERLER)