Almanya'da Mercedes fabrikasında silahlı saldırı: 2 ölü

Sindelfingen bölgesindeki Mercedes Benz fabrikasında yaşanan olayla ilgili konuşan polis, iki kişinin hayatını kaybettiğini, şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Sindelfingen bölgesinde, Mercedes Benz'e ait bir fabrikada yaşanan silahlı saldırıda iki kişi yaşamını yitirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Mercedes Benz firmasına ait bir fabrikada gerçekleşen silahlı saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı. 53 yaşındaki şüphelinin ateş açtıktan sonra güvenlik görevlilerince yakalandığı ve gözaltına direnmediği bilisi paylaşıldı. 44 yaşındaki iki erkek silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

'YETKİLİLERLE İLETİŞİ HALİNDEYİZ'

Öte yandan, Anadolu Ajansı, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, düzenlenen silahlı saldırıda iki Türk işçinin hayatını kaybettiğini, Türk saldırgan ile öldürülen işçilerin arasında daha önce tartışma yaşandığı iddiaları olduğunu aktardı.

Saldırıyla ilgili Bild gazetesine konuşan bir polis sözcüsü, "Bir kişi öldürüldü, bir kişi ağır yaralandı. Olayın arka planı henüz netlik kazanmadı" bilgisini paylaşmıştı. Öte yandan, resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan polis de fabrikadaki operasyonun sürdüğü bilgisini vermişti.

Mercedes Benz de fabrikada bir olayın meydana geldiğini ve yetkililerle iletişim halinde olduklarını bildirdi. (DIŞ HABERLER)