Almanya'da Hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Ferda Ataman oldu

Tartışmalara neden olan oylama yapıldı, gazeteci Ferda Ataman Almanya hükümetinin Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da hükümetin yeni Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu, Türkiye kökenli göçmen bir aileden gelen gazeteci-yazar Ferda Ataman oldu.

DW'nin haberine göre Ataman, Federal Meclis'te yapılan oylamada 668 geçerli oyun 376'sını almayı başardı. 278 milletvekili ret, 14 vekil çekimser oy kullandı.

Ferda Ataman oylamanın ardından yaptığı açıklamada, yaşı, kökeni, cinsiyeti, cinsiyet kimliği, dünya görüşü ya da dini inancı nedeniyle ayrımcılığa uğrayan herkes için çalışacağını belirtti, "Bu güven için teşekkür ediyorum, yeni görevim için seviniyorum" dedi. 

Ferda Ataman kimdir?

1979 Stuttgart doğumlu Ferda Ataman Nürnberg'de büyüdü. Siyaset bilimi okuyan Ataman Almanya'daki kültürel çeşitlilik ve ayrımcılıkla mücadele konularında faaliyet yürüttü.

Üniversiteden mezun olmasının ardından ilk olarak dönemin Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı olan Hristiyan Demokrat Parti (CDU) üyesi Armin Laschet'in göç ve uyum konularındaki konuşmalarını yazdı.

2010-2012’de hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler bölümünü yönetti. Yeni Alman Medyacılar adlı inisiyatifin kurulmasına öncülük eden isimlerden biri olan Ataman, 2013- 2016 yılları arasında gazeteciler ve kamuoyu için göç, uyum, kültürel çeşitlilik ve iltica alanlarında bilimsel araştırmalar ve veriler yayınlayan Mediendienest Integration oluşumunu yönetti.

Ferda Ataman'ı Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti‘den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin ortaklarından Yeşiller önerdi. Ataman'ın bu göreve önerilmesiyle geçen ay siyasetçiler arasında yoğun tartışmalar yaşandı. (HABER MERKEZİ)